Ik heb al heel lang geen persoonlijke update gegeven. Aan de ene kant omdat ik elke dag, de hele dag alles op Instagram deel en aan de andere kant omdat ik zoveel heb gedaan dat ik het ff allemaal niet meer wist. Maar hier ben ik, weer aan het typen.

Aan het typen, aan mijn nieuwe tafel, in mijn nieuwe loft, op een nieuwe stoel. Het ruikt zelfs nog nieuw hier. Of ja. Het ruikt naar alles wat ik ooit wilde in een huis. Je ruikt good vibes. Ik heb het dus over onze nieuwe loft. Van 40m2 zijn we verhuisd naar 120m2. Goals kan ik je zeggen, want we zouden alleen verhuizen als we naar Strijp-S konden. Dat het dan meteen een kast van een industriële loft werd, is een extraatje.

Het leek onmogelijk

Een half jaar geleden had je me niet kunnen zeggen dat ik mijn vaste lasten zou gaan verhogen en dat ik hier nu zou zitten. Hoewel de omzet omhoog was gegaan, waren mijn investeringen ook hoger dan ooit en daar werd ik zenuwachtig van. Maar toen we eerste werden voor dit hus in de loting en foto’s van de vorige bewoners ontvingen, wisten we het zeker: hier gaan wij wonen. En er begon meteen iets te shiften.

Hoe gaan de zaken, Ingèr?

Ja superlekker. Goed. Geweldig zelfs. De omzet is keer drie gegaan. Dit heb ik te danken aan een knop die ik heb omgezet in mijn hoofd. Ik zei eerst dat Sales niet mijn ding was, maar dat is het wel. ik was er ook volledig van overtuigd dat ik een beginnende ondernemer was, die nog heel veel moest leren. En (al) haar spaargeld gebruikte om van haar fouten te leren. Ik investeerde in een coach, stapte over op non stop luisteren naar podcasts en las het boek ‘You are a badass at making money’ (drie keer) en dat hielp mij met deze inzichten en actiepunten. Alles veranderde, binnen no time. De zaken gaan goed kan ik je zeggen en de plannen zijn groter.

Ben je gelukkig?

Naast die actiepunten hierboven, merk ik ook dat ik steeds meer kan genieten van mijn vrijheid als ondernemer, dat ik dankbaarder ben geworden en dat ik positief denken nóg belangrijker vind. Niet dat dat eerst niet zo was, maar ik heb zoveel tijd in mezelf gestoken dat het allemaal duidelijker werd. En daar pluk ik nu de vruchten van.

Met Mark

Hoewel we nog wekelijks verbaasde blikken krijgen als we zeggen dat we naast een koppel ook business partners zijn, kan ik je zeggen dat we een superteam zijn. En ook samen heel gelukkig. (Terwijl ik dit zeg kijk ik even snel naar Mark voor een bevestiging en hij knikt, dus ik ga ervan uit dat dat andersom ook zo is). Of ik het iedereen aanraad? Geen idee. Als je niet bang bent voor discussies en eerlijke feedback, zeg ik doen! Why not? Mag ik dan nu ook meteen vragen om te stoppen met raar reageren als we dit vertellen? Yes thanks!

Work/life balance

Grappig, ik kwam er pas heel laat in mijn coachingstraject achter dat ik geen privé doelen had gesteld. Niet heel concreet tenminste. Dat ik een laserfocus heb op groeien in mijn ondernemingen en als persoon, maar geen specifieke punten had voor mijn privé leven. Of er balans is? Soms wel, soms helemaal niet. Maar ook dat neem ik nu voor lief. Ik kies er nu heel bewust voor om alles wat ik heb te investeren in mijn bedrijven omdat ik impact wil maken, wil groeien en meer zekerheid wil creëren. Ik heb wel wat afspraken met mezelf gemaakt: in het weekend minder werken en meer focus tijdens het werken, waardoor ik véél minder hoef te werken. Daarnaast ben ik ook reisplannen aan het maken, omdat dat ik dat niet wil blijven uitstellen.

De conclusie

Ik woon in een geweldig huis, waar letterlijk heel veel ruimte is voor groei. Ben er tijdens de verhuizing en de keuzestress voor meubels, nogmaals achter gekomen wat voor geweldige mensen ik om me heen heb. Ik heb de beste baan van Nederland. Krijg kippenvel als ik nadenk over wat ik allemaal van plan ben en weet dat het gaat lukken. Ik heb zo onwijs veel geleerd de afgelopen zes maanden en ben ervan overtuigd dat ik de hele wereld aankan.

Dus het gaat goed hier.