Trainen in een groep, niet mijn eerste idee toen ik bedacht dat ik weer meer focus wilde leggen op training en beweging. Maar toch werd ik laaiend enthousiast na een gesprek met Rick, de trainer en oprichter van We Train. Zijn visie was precies waar ik naar op zoek was…

Niet bewegen, maar trainen

Ik zeg altijd dat ik super enthousiast ben en echt wel fanatiek, als ik over mijn trainen praat. Ik ga ook vaak, gemiddeld vijf keer. Bij een legday ga ik ook kapot. Maar eigenlijk was ik al 1,5 jaar zonder doel aan het trainen. Heb tussendoor een tijdje toegewerkt naar de 100kg squat en dat is ook gelukt, maar ik was toen absoluut niet op mijn fitst. En dat gevoel van uit je bed springen, er kei hard voor gaan én die progressie voelen. Dat miste ik. Ook qua voeding zat er totaal geen rem meer op. Steeds vaker was er chocola in huis, steeds vaker waren er snacks na het avondeten. Oftewel dat allemaal eten werd langzaamaan weer gedrag.

We Train het concept

Garandeert resultaat en werkt volgens een stappenplan. Je stroomt in bij The Essentials, waar je zes weken lang aan de slag gaat met trainen, voeding en je eigen gedrag.Dat betekent drie keer per week trainen, voeding bijhouden in een app en gedurende de zes weken jezelf blijven verbeteren.

Eindelijk

Ik moet het gevoel hebben dat ik uitgedaagd word. Ik moet soms even balen om de volgende training harder te kunnen en ik merkte dat ik het niet meer alleen af kon. Tenminste niet vijf dagen per week. Ik moet ook weten waar ik het voor doe. De eerste training was een test, nog minder op conditie. Training twee was waar die twijfelende stemmen al een beetje in mijn hoofd naar boven kwamen en ik merkte dat mijn conditie écht een ding is om aan te werken.

Burpees zijn leuk

Burpees zijn ook leuk, maar mijn conditie is niet waar je die verwacht van iemand die zo fanatiek traint. Sport dus. Of beweegt misschien wel. Juist omdat ik mijn training de afgelopen jaren steeds minder intensief qua conditie heb gemaakt en meer de focus legde op kracht, schaam ik me nu een beetje voor mijn conditie. Mijn ideale training is er een waar ik kapot van ben en echt moet herstellen. Dat je zo hard snakt naar adem en water en een boterham. Dat klinkt misschien gek, maar daar ga ik heel lekker op. Alleen deed ik dat zelf niet meer..

WeTrain

Ik weet ook dat ik beter kan   

Dat was mijn motivatie naar Rick toe. Hij verwacht dat je jezelf 100% commit aan WeTrain. Geen gezeik qua voeding, je mag maximaal drie workouts missen en áls je er bent ga je tot het uiterste. Nogal een druk ja, en die voel je, maar dat werkt juist heel lekker. En in mijn geval telt ook de geschiedenis, ik ben al eerder topfit geweest en ik weet wat dat met me deed. Qua mindset, qua zelfvertrouwen, qua carrière en presteren.

In week twee

In die eerste week sta je op scherp. Alles is nieuw, je moet de mensen even leren kennen, het concept ervaren en de trainingen idem. Dan is mijn  motivatie ook het hoogst: alles lijkt mogelijk. In week twee voelde ik al een lichte verandering. Super logisch, zo werkt het met motivatie. Mijn tip? Daar moet je nooit afhankelijk van zijn. Dus terwijl mijn ouders friet en snacks bakten, zette ik de bloemkool op en de airfryer aan. Kan niet trainen vanwege een event? Ga ik zelf toch een dag later? Ik merk dat ik nu tijdens mijn eigen trainingen ook véél verder ga. Omdat ik weer in zo’n ‘groove’ zit ofzo.

rptnb

Het resultaat tot nu toe

Ik zie nog weinig. Heb te vaak op de weegschaal gestaan om het resultaat daar los van te zien. Inmiddels heb ik ‘m verstopt, want Mark zag het aan mijn rug. En hoe gek het ook klinkt, maar dat motiveert ook weer. Daarnaast voel ik echt al dat ik meer energie heb. Dat ik fitter aan het worden ben. En ik heb ook zoveel plezier weer in trainen, dat ik iedere keer sta te stuiteren om weer te gaan. En geloof me: dat is héél belangrijk!

Het wordt heus wel moeilijker hoor. Maar ik ga mezelf de komende zes weken herinneren aan wáárom ik dit doe, wat het met me doet en wat voor persoon ik wil zijn.

.