Het lijkt wel trending: toegeven dat fit zijn niet meer je enige liefde is. Dat er meer is in het leven en dat prioriteiten zijn veranderd. Ik denk niet dat ik ooit alleen fitness was, maar mijn focus voor fitness was wel enorm en het feit dat ik mezelf heel lang ‘fit blogger’ noemde zegt ook wat.

(Geschreven op: 27 NOVEMBER 2016)

Investeren

Ik en dit blog draaien om de beste ik en het bereiken van doelen. In jezelf investeren zou, wat mij betreft, net zo vanzelfsprekend moeten zijn als het poetsen van de wc en het onderhoud aan je auto. Het zou een vak moeten zijn op de basisschool. Hoe eerder we beginnen, hoe beter de wereld. Want, als er iets is wat ik heb geleerd met fitness, is het wel dat in jezelf investeren heel veel waard is. Dat tijd, geld en energie in je eigen doelen, verlangens en dromen stoppen nooit een slecht idee is. Maar ik denk dat fitness me ook een tijdje heeft geleefd.

En ‘in jezelf investeren’ is meer dan fitness, zo weet ik nu…

Dit ben ik

Ik maak lange dagen, werk, sport, geef bootcamp en moet weer ‘even weg’. Ik ren, ik vlieg, ik haast en ik doe alles wat ik wil. Ik schrijf, vlog óók opeens, ga naar perseventjes en wil zoveel mogelijk op reis. Maar écht top fit werd ik, door het als enige prioriteit te zien. Als een soort van fulltime baan. Nu moet het de eerste plek delen met andere ambities en dat heeft me even wat moeite gekost. Of eigenlijk doet het dat nog: mijn algemene fitheid is minder dan voorheen en oude gewoontes blijken hardnekkig. Of ik ben een langzame leerling, kan ook.

Back to fit zijn, maar dan zo

Nu wil ik leren hoe ik weer top fit word, want dat vind ik fijn, terwijl ik een drukke to do list, een baan én daarnaast ook nog andere prioriteiten heb zoals het proeven van lekker eten. Dus, ja dit is mijn ‘er is meer in het leven’ bericht, maar nog steeds met de volgende boodschap:

Een lijf waarin je je goed voelt, waardoor je buiten je comfortzone durft te treden en waarbij je jezelf durft te zijn heeft zoveel invloed op alles wat je doet. Een lijf waarin je je goed voelt is veel meer dan een trend op Instagram. Gezondheid en fit zijn heeft ook veel meer voordelen dan het aantal likes dat het krijgt.

Fit zijn

Ja en Nee

Dus nee, fitness is niet life en gym is niet home. Er is meer. Maar já, fit zijn en in jezelf investeren is de basis, in ieder geval voor mij, voor goede energie en die hele brede glimlach. Met ABOUTTOBE en #YOUGOGIRL heb ik het dan ook daar over. Over aan jezelf werken, tijd investeren en zorgen dat je harde werk niet voor niets is.

Ik blijf hier gewoon m’n ding én zegje doen en ik neem je mee in elke valkuil en alle levenslessen die ik onderweg tegenkom. Blijf jij ook vooral werken aan jezelf.