Cadeaus zijn geweldig. Om te krijgen, maar ook om te geven. Dat geeft je zo’n lekker gevoel, toch?! Ik geef het eerlijk toe: ik ben al twee maanden aan het ‘kerst shoppen’ en heb zelfs al (een groot aantal) cadeaus voor mezelf.

Ik begin ook met mijn grootste tip voor de december dagen is dan ook het bijhouden van lijstjes gedurende het jaar. Iedereen zegt wel eens wat ze graag zouden willen hebben of doen. Dat zijn precies de dingen die ik dus opschrijf bij zo’n lijstje. En ik hou dat dus ook bij voor mezelf, want ik koop meestal alles zelf, maar Mark heeft nogal hulp nodig met cadeautjes, dus dan is dat handig.

Oke deze cadeautips zijn dus voor mensen zoals ik, want ik kan niet zo goed verder kijken dan mijn eigen neus lang is. Mensen zoals ik stellen doelen, zijn sportief, actief en ondernemend. Mensen zoals ik verzamelen sokken en notitieboekjes en sportieve dingen.

Oke ik ga het gewoon opsommen en uitleggen, want soms moet je overtuigd worden.

 1. Notitieboekjes van de HEMA

Ik spaar ze. Ik word er blij van. Je kunt ze gebruiken als dagboek, to do lijst onthouder, planner of gewoon als stapel en accessoire in je huis. Ik hou van de grote varianten, want meer schrijfruimte en meer plek voor mijn enorme doelen.

cadeaus

 1. De voordeelbox van Koopjesdrogisterij

Als ondernemer heb ik geen belachelijk kerstpakket meer. Ik vind het héérlijk om zo’n kerstpakket uit te pakken met allemaal belachelijke dingen erin. Achteraf baal je dan met je voorraad pasta en mosterd. Bij de voorbeelbox van Koopjesdrogisterij heb je wél het uitpak enthousiasme, maar niet de teleurstelling, want de inhoud is ALTIJD LEUK. En ik heb ze tot nu toe allemaal gehad. De inhoud bestaat uit een combinatie van verzorgingsproducten, vitamines, make up en nog meer. Ik geef het ieder jaar.

cadeaus

 1. (Happy) socks

Als queen van de gekke sokken kan ik niet anders dan deze cadeautip benoemen. Happy Socks heeft leuke cadeau verpakkingen, HEMA ook trouwens, maar je kunt ook losgaan bij allerlei verschillende winkels. Monki heeft met glitters, H&M heeft met broccoli (LOVE) en er bestaat zelfs een sokkenmerk die onderzoek naar Alzheimer ondersteunen.

  

En er bestaat een sokkenmerk waar je je huisdier op kunt plakken… OOK GEWELDIG. Die kun je vinden bij Printsfield.

 1. Rituals

Noem me saai, maar ik vind alles van Rituals dus lekker ruiken. Behalve de oranje mandarijnen lijn, die snap ik niet. Maar anyway: hun geurkaarsen gaan dus echt 80 uur mee en ruiken heerlijk. Die douche foam is GEWELDIG. En die stokkies ook. Aanrader x1000. En dan te bedenken dat ik een keer écht ruzie heb gehad met broer Lars omdat ik geurkaarsen kreeg. Ik word oud…

 1. Boeken

Ik hou van persoonlijke ontwikkeling en de meeste mensen die mij volgen ook. Dus hier volgen mij boeken tips:

 • You are a badass (at making Money). Zijn allebei goed, maar money is my fave.
 • Start with why – Voor degenen die écht iets willen betekenen
 • Schaamteloos Delegeren. Voor degenen die ondernemer zijn, voor je manager/baas of voor jezelf. Super waardevol!
 • Thinking Big, deze ligt bij mij op de stapel, maar ik ben heel benieuwd
 • FIT van Arie Boomsma. Heb er alvast doorheen gebladerd en ik hou van de nuchterheid. Ben benieuwd!
 1. Gadgets

Een noise cancelling koptelefoon voor mensen die net als ik een mensenmeter hebben en af en toe helemaal NIEMAND willen horen. Ik heb de mijne van urbanista (de New York) en ben fan.

Of een laptophouder zodat je nek minder last heeft van het naar beneden kijken. (ikea heeft deze ook)

Accessoires voor de camera. Een ledlight om vlogs op te nemen in de avond bijvoorbeeld.

Zo’n polaroidcamera of printertje voor iedereen die net zo’n slecht geheugen heeft als ik. Met die foto’s kunnen ze beter onthouden wat ze vorige week maandag hebben gedaan en dat is toch leuk voor later?!

Cadeaus

 1. Inhoud voor de keuken

Je geeft mensen zoals ik geen kooktools, dat vinden we niet leuk en gaan we toch niet gebruiken. Die vullen de voorraadkast alleen maar. Maar wat we wel leuk vinden zijn alle varianten Tony’s. En een jaarvoorraad pepernoten bijvoorbeeld. Of chocolade nootjes. Verse thee. Pindakaas van de pindakaas winkel. Die kerstspecials van Hands off my chocolate lijken me ook heerlijk.

Ik wil trouwens wel een stamppot stamper, want stamppot is makkelijk én lekker.

 1. Giftcards

Voor bol.com om boeken en gadgets te kopen. Of voor de Monki, want dat is m’n favoriet. Of voor Koffiecaartje, zodat ik koffie kan drinken met iedereen die ik leuk vind. Hema cadeaukaarten zijn ook altijd goed volgens mij.

 1. Sportkleding

Ja hallo, deze is vanzelfsprekend toch? Mijn favoriete merken: Forever 21 (alleen de high waist seamless legging + sportbh’s), Alphalete, Gymshark ook wel en Oysho. Daarnaast de veel bekendere sportmerken Ivy Park, Nike, Adidas (originals) natuurlijk.

Voor sportschoenen en dan voornamelijk hardloopschoenen raad ik altijd aan om ze te laten aanmeten, dus die als cadeau geven vind ik minder slim.

 1. Schoenen

De niet specifieke sportschoenen, maar gewone sneakers of biker boots. Ja. Die mag je mensen zoals ik altijd cadeau doen. Wel goed opletten welke we nou zo geweldig vonden. En op onze maat, want te groot of te klein is echt een teleurstelling op het moment suprême.

 1. Sieraden

Ik hou van gouden sieraden, dat was trouwens niet altijd zo, want voorheen droeg ik niks. Maar nu spaar ik dus ringen omdat ik al m’n vingers wil vullen en ik wil ook meerdere gouden kettinkjes om mijn nek hebben hangen. Vind ik gewoon leuk. Lijk je op mij? Dan vind je de ringen van Melano vast leuk en webshops als Jukserie, Fashionology, Mayli jewels en I.M.A.G.I.N jewels.

 1. Doodle puppies

Deze is eigenlijk speciaal voor Mark, zodat die weet dat ik echt serieus ben. En Frits of Frenk de doodle héél graag wil…Stel je voor. Met zo’n strikje.