In de live leren doelen stellen sessie op Instagram vertelde ik samen met Alex alles over mijn doelen voor 2019 en hoe ik dat zo op papier heb gezet. En zoals beloofd zou ik mijn manier van doelen stellen en mijn doelen ook nog op de website zetten. Bij deze…

Doelen zijn voor mij een big deal. Op de een of andere manier vind ik het geweldig om steeds meer te willen. Ik heb mezelf een ‘goal getter’ en ‘goal digger’ genoemd. Zonder doelen was ik ook nooit veranderd. Was ik geen ondernemer geworden. Had ik mijn baan niet opgezegd. Zonder doelen waren de #yougogirldingen er niet.

doelen stellen

Welke doelen heb ik in 2018 gehaald?

De omzet doelen voor de Social Media Coach (verdriedubbeld!). Ik heb mijn sales skills enorm verbeterd en dat stond bovenaan. Ik heb een business coach in handen genomen voor een half jaar. Ik ben eind 2018 bij een nieuwe business coach aan de slag gegaan samen met Mark. Ik wilde vaker geïnterviewd worden en dat gebeurde ook. Voor verschillende online platformen, maar ook live op het podium van Taco Oosterkamp. We hebben next level klanten aangenomen voor Social Media Coach. Daarnaast is in q4 mijn nieuwe website voor #yougogirldingen online gegaan. Ik vond een nieuwe gym (Eindhoven Gym) en een nieuwe trainer/sport uitdaging bij WeTrain. Daarnaast wilde ik vaste partners voor #yougogirldingen en had ik in 2018 het hele jaar lang samenwerkingen met Koopjesdrogisterij en VanHaren schoenen

Hoe stel ik doelen?

1.Ik kijk eerst naar mijn ideale scenario. Waar droom ik van? Wat wil ik echt doen in 2019? Wat wil ik verbeteren? Wat wil ik juist nooit meer? Ik heb geleerd om dit te bekijken in een soort video of collage van foto’s. En maak me bij deze dingen ook niet druk om wat eventueel materialistisch of oppervlakkig zou kunnen klinken. Niks is onmogelijk als we het hebben over ideale scenario.

2.Dan kijk ik naar mijn huidige situatie. Wat moet er veranderen om daar te komen? Waar zit er werk aan de winkel? Wat vraagt dit van mij? Welke tijdsbesteding staat hier tegenover?

Ik schrijf alles op, eerst heel vaag (zoals hierboven). Voor bedrijfsdoelstellingen hebben Mark en ik een business coach (@Markdaamen.nl) en meetings waarin we die bespreken. De rest bepaal ik zelf en doe ik meestal tussendoor. De notities op mijn telefoon staan helemaal vol met doelen en aantekeningen. Af en toe (zonder structuur nog) ga ik even zitten en maak ik er een documentje voor.

3. Vervolgens ga ik klein en groot verdelen, korte en lange termijn ook en de doelen koppelen aan mijn vier levenspijlers. Of hoe je ze ook wilt noemen. Ik vind vier dingen namelijk belangrijk en daar is dus een soort van balans in belangrijk. Dit zijn mijn vier pijlers:

  1. Fit
  2. Persoonlijk
  3. #Yougogirldingen
  4. Social media Coach

Wat ik ook merk is dat ik mijn doelen meestal beschrijf als actiepunten in de tegenwoordige tijd en ze niet vooruitschuif. Daarnaast geloof ik persoonlijk niet in dat je te lief voor jezelf hoeft te zijn. ‘Ik wil’ gebruiken omdat ‘ik moet’ te streng zou zijn, klopt in mijn ogen niet helemaal. Soms moet je dingen doen, om te komen waar je zelf wilt zijn. Helemaal op het einde ga ik aan de slag met mijn doelen in de vorm van quotes en plaatjes. Die stel ik vervolgens in als achtergrond van mijn telefoon en laptop. Dat zorgt voor die dagelijkse herinnering.

doelen stellen

Waarom vind ik doelen zo belangrijk?

Ik denk dat doelen je helpen om het overzicht te houden. Ze kunnen je ook herinneren aan waarom je iets doet. En ze zijn een soort feedback op je huidige situatie: je kunt jezelf bij acties of twijfel momenten steeds de vraag stellen of dit bijdraagt aan je doelen? En ik zie het ook als een soort spel met levels, vooral het ondernemen, en ieder doel draagt weer bij aan het volgende level.

Mijn grote doelen klinken als:

Social media coach: 1. In 2019 gaan we de omzet van q4 verdubbelen. 2. In 2019 gaan we producten en diensten ontwikkelen die alle lagen van onze doelgroep helpen om hun social media beter in te zetten. 3. Vanaf nu, gaan Mark en ik vier uur per week aan ons bedrijf werken. We plannen een meeting in, bespreken daar de vooruitgang en plannen en werken aan onze business coach to do’s.

#yougogirldingen: 1. In q2 lanceer ik mijn E-book en webshop. 2. In 2019 wil ik het bereik van het platform vergroten (concrete cijfers volgen nog). 3. In 2019 creëer ik content die gebaseerd is op de waarde die ik wil leveren en antwoord geven op een van de vragen: Help ik hier iemand mee die fit(ter) wil worden/blijven? Help ik hier iemand mee die een eigen bedrijf wil starten/laten groeien? Help ik hier iemand mee die een sterke mindset wil creëren? Help ik hier iemand mee die ook bezig is met hun doelen bereiken (op het gebied van fit, mindset of business)? Laat ik hier mee zien hoe ik dat aanpak?

Fit : In 2019 wil ik me year-round superfit voelen. Daarvoor moet ik:

  • Consistent 4x per week trainen.
  • Werken aan mijn push ups.
  • 5 pull ups kunnen.
  • Mijn voeding bijhouden in een app.

Persoonlijk

In 2019 wil ik overall mijn prive leven leuker en actiever maken, door meer vrije tijd in te plannen en meer te doen. Actieve activiteiten. (vaker paardrijden, leren skiën, meer nieuwe dingen uitproberen)
In 2019 ga ik op een solo trip om te schrijven.
In 2019 wil ik (met zus Britt) naar Amerika.
In 2019 wil ik (met Mark) naar Lombok.
In 2019 ga ik naar italie met Mama en Britt.

Nog niet genoeg over doelen stellen? No worries. Er komt veel meer aan. Op dit platform draait het immers om doelen stellen. Daarom ga ik aan de slag met het beantwoorden van veelgestelde vragen en laten zien hoe ik en anderen dit doen. Daarnaast staat de live sessie binnen nu en een dag op mijn IGTV!