Het is het onderwerp van gesprek van mensen die we net leren kennen. “Een bedrijf samen?”. Voor mij is het inmiddels niet meer gek, ik zou met niemand anders willen samenwerken. Maar om verkeerde interpretaties de kop in te drukken, hebben anderen nog wat overtuiging nodig. Komt ie…

Wij zijn jouw Social Media coach

De social media coach, zo heet ons bedrijf. Wat inmiddels is uitgegroeid tot een bureau waar je niet omheen kunt. We werken voor Fontys Hogescholen Communicatie, Taco Oosterkamp en daarnaast draaiden we in 2018 we tientallen strategische trajecten. Met als missie om zoveel mogelijk ondernemers te helpen met hun social en content strategie, zijn we 2019 begonnen om meer verdienmodellen uit te rollen. Dan is er voor ieder wat wils…

Je begrijpt dat er bij een bedrijf sowieso meer komt kijken dan plaatjes delen. We adviseren vooral en creëren komt op de tweede plek. We hebben dagelijks contact met klanten, er moeten offertes gemaakt worden, Daarnaast komt er bij het groeien van een onderneming ook meer kijken dan alleen de diensten die je aanbiedt. Bij ons wordt de taakverdeling gelukkig steeds duidelijker. Dat gaat in 2019 het verschil maken.

Wat ik er moeilijk aan vind?

Wat ik moeilijk vind aan samenwerken, is niet alles samen doen, want dan doen we niet. Het is eerder de gelijkwaardigheid steeds bevestigd willen hebben. Ik voel me naar Mark toe eerder schuldig. Als ik in de ochtend ga sporten en hij die uren al gebruikt heeft om klanten te helpen. Of als Mark alleen naar een afspraak gaat zodat ik een deadline kan halen. Ik voel me ook verantwoordelijk voor zijn overall well-being.

Wat ik er geweldig aan vind?

Wat ik geweldig vind, is dat we samen voor een doel strijden. Lange dagen, dezelfde pieken, dipjes je deelt of juist de peptalks. Je hebt altijd twee perspectieven. Dat vind ik tof. Het zorgt voor (in ons geval flinke) discussies en vraagt om argumentatie. Continu. Daar word je scherp van.

Waar mensen zich druk om maken:

Iedereen maakt zich altijd instant zorgen over onze relatie. “Praat je dan niet altijd over je bedrijf?” “Kun je het dan wel loslaten?” “Doen jullie dan nog wel relatie-dingen?”

Ik kan dit verdedigen door in details te gaan over onze (in mijn ogen geweldige) relatie, maar daar heb ik geen zin in. Wij doen ons ding. We werken meer dan gemiddeld en dat doen we bewust. Ja, we delen onze missie, een bedrijf, de omzet en een huis. En dat zien we allemaal als iets moois. Ja we discussiëren, maken ruzie en moeten nog steeds bepalen wie er verantwoordelijk is voor het uitruimen van de vaatwasser. En ja, ik ben nog steeds gek op Mark, zelfs na twee jaar samenwerken en vijf jaar samen zijn.

I mean, look at him!

Team work makes the dream work

Onze cheesy quote, maar niets is minder waar. We vieren elke nieuwe klant of succesvolle afsluiting. Met high fives, etentjes en speeches tegen elkaar. We overleggen ieder hobbeltje op de weg en zijn ook kei hard voor onszelf en elkaar. Zijn we toe aan de volgende stap? Dan gaan we ervoor. Deze mindset heeft ons al heel ver gebracht en ik merk vooral hoe sterk die is in gesprekken met mensen die minder ver kunnen kijken.

Vragen over wat Mark en ik doen? Hoe we samenwerken? Wil je meer weten? Stuur me een berichtje op Instagram en let me know of hier vaker over moet schrijven!