Zes wekenlang drie keer per week trainen en je houden aan de regels qua voeding. Klinkt als niets nieuws, toch? Is het ook niet, maar toch waren de WeTrain Essentials heel anders dan al mijn andere coaching trajecten.

Ik wilde een nieuwe impuls

En ik als ik mezelf wil uitdagen, moet ik ook nieuwe dingen leren. Aan de slag met onderdelen waar ik niet zo goed in ben. Ik wilde me weer superfit voelen, maar op de een of andere manier lukte het mezelf niet meer om me te pushen tijdens de trainingen. Al een tijdje niet meer en langzaam had dat ook effect op hoe ik met voeding omging.

WeTrain Essentials

WeTrain Essentials

Betekent back to basics. Zes wekenlang geen alcohol, makkie. Zes wekenlang geen chocola, bleek moeilijker. En zes wekenlang drie keer per week (volle bak) trainen. Dus dat deed ik. Met vooraf een test en achteraf weer een test. En ik had resultaten!

Ben je afgevallen, Ingèr?

Ik kreeg al complimenten in m’n dm’s, van vreemden. Die zeiden dat ik er beter uitzag en je het “echt goed zag”. Ik plaats natuurlijk dagelijks foto’s van mezelf, ook in strakke sportkleding en ik deel al jaren over mijn sportdoelen, dus dan kun je dit verwachten. En het is ook superlief bedoeld, maar ik vond het dit keer lastig om te accepteren. Enerzijds omdat ik het zelf niet echt zag, meteen. Anderzijds omdat ik het een beetje kwetsend vond. Ik heb in de afgelopen twee jaar zoveel meer bereikt dan alleen fit zijn. Maargoed, dat is een ander verhaal. En het was ook zeker een van mijn doelen!

Of ik fit ben?

Ik ben superfit. Zo voel ik me tenminste. Ik voel me energiek gedurende dag, dat was een belangrijk doel. Ik heb het idee dat ik de hele wereld aankan. Ik stuiter. Ik deed in de eindtest meer burpees, kon 2 minuten langer in een squat zitten, verdubbelden mijn pushups en heb zelfs het idee dat m’n pull ups (langzaam, heel langzaam) verbeteren. En met al mijn coaching-ervaring, dacht ik eerlijk gezegd dat dat niet mogelijk was in zes weken.

Wat ik het tofste vond aan de Essentials?

De techniek trainingen. Dat ik m’n split squats al die tijd verkeerd deed, omdat ik mijn heupen niet genoeg kantelde, was even slikken, maar het verschil is enorm. Ik heb nog nooit zo’n strenge techniek check gehad op alle oefeningen. Lisa en Rick zien alles. Laat je even los in een swing? Krijg je het te horen. Zet je je armen stiekem wat breder in de push up. Krijg je het te horen. Laat je je handen niet los bij de burpees? Krijg je gewoon een “laatste waarschuwing”!

Maar even serieus: ik heb zoveel geleerd. Het trainingstraject is gebaseerd om echt resultaat te boeken in zes weken tijd en dat merk je al bij week drie. Dan komt ook dat dipje opdagen, wat eigenlijk uplevelen betekent.

WeTrain Essentials

“Ik heb me nog nooit zoveel gefocust op sport prestatie”

En dat was écht een game changer. Ik was mijn heup omtrek niet iedere week aan het checken en heb op aanraden van mijn coach zelfs de weegschaal verstopt. Ik focuste me op steeds die knop omzetten in de trainingen. Alles naast het trainen uitzetten en er volle bak voor gaan. Jezelf ervan overtuigen dat je de herhalingen wél gaat halen en de minuten volmaakt. Klinkt overdreven, maar soms is het echt zo zwaar dat dat nodig is.

Mijn fysieke resultaten

Ik was niet meer fit en dat zag ik terug aan mijn fysiek. Ik haatte het niet, maar ik wist dat ik ook op dit gedeelte beter kon. Beter wilde. Fysieke resultaten waren niet mijn enige doel, maar ze waren wel welkom. Mark merkte het al eerste op, bij m’n taille. De trainer zag het aan mijn benen. En ik zag het eerst te weinig, maar ik heb toch progressie foto’s gemaakt en na 100x kijken zag ik het verschil. Nu zie ik het aan m’n schouders, mijn buik en zelf een beetje aan mijn wangen. Mijn vetpercentage was ook gezakt met 4%, dus dikke vette yes voor dat! Ik voel me oprecht fit en ik ben nog lang niet klaar!

Voor wie werkt dit?

Het is niet je standaard bootcamp. Het is geen trainen om het trainen. Het is ook niet een afval programma. Rick de eigenaar, verwacht 100% commitment. Hij pusht je tijdens de trainingen en verwacht dat je dus geen alcohol drinkt en je voeding bijhoudt. Tijdens de trainingen wordt er ook veel besproken, het wordt persoonlijk, er wordt doorgevraagd.

WeTrain Essentials

WeTrain Essentials: het is jouw beurt

De nieuwe ronde Essentials start op 19 januari. Vlak nadat de goede voornemens beginnen af te nemen en mensen aan zichzelf beginnen te twijfelen. Ideaal voor degenen die dat niet wil laten gebeuren. Zin om zes weken aan jezelf te werken door goed te eten, veel en hard te trainen en gecoacht te worden door een van de beste trainers die ik ooit heb gehad? Stuur rick@wetrain.nu een mailtje en vraag om ALLE informatie over deze zes weken. Of kijk op de website van WeTrain.

Deze blog bevat gesponsorde content.