Ingèr, deel jij álles online? Ik krijg vaak de vraag of ik nadenk over wat ik wel en niet deel online. En dat doe ik, dat is letterlijk mijn werk. Maar ik snap dat het soms lijkt alsof ik geen grenzen heb. Hieronder leg ik uit waar ik over nadenk en wat ik belangrijk vind aan mijn rol online.

Het doel van mijn content

Ik wil impact hebben en dat klinkt heftig. Maar ik hoop oprecht anderen iets te kunnen leren of ze aan te sporen. Enerzijds om meer voor zichzelf te doen en voor zichzelf te kiezen. Maar ook om door te gaan als het moeilijk is. Om tijd te besteden aan persoonlijke ontwikkeling. Om überhaupt te doen wat ze willen doen. En hun eigen smoesjes te leren kennen, in mogelijkheden te leren denken en dat elke dag toe te passen.

online

Ik wil laten zien waar ik vandaan kom en wat ik heb gedaan om dingen te verbeteren. Wat ik daarvoor heb gelaten en wat ik daarvoor heb gedaan. Ik wil ook laten zien waar ik naartoe wil en tegen welke dingen ik onderweg aanloop. Dat het niet vanzelf gaat. Daarnaast wil ik ook gewoon laten zien wat ik leuk vind, delen wat ik mag doen, belachelijk dansen op Stories en mooie foto’s maken.

Dit is een persoonlijk blog

Met een no expert, wel een wijsneus kind of aanpak. Dat betekent dat ik mijn visie laat zien, mijn manier van handelen of mijn onderzoek, maar dat ik niet per se de enige expert ben naar wie je moet luisteren. Het is allemaal in mijn context omschreven, vanuit mijn visie en ervaring. Met mijn persoonlijke verhalen.

En daardoor twijfel ik soms over het volgende:

Ik hoop dat ik genoeg laat zien van hoe het er echt aan toe gaat. Dat ik soms opgefokt bent of teleurgesteld. Maar ook oprecht enthousiast en door het dolle heen. Ik weet dat ik mijn best doe om die verdeling te behouden, maar ik weet ook dat ik weken vol geweldige dingen heb en niet ALLES laat zien. Ik heb een negativiteit-regel voor mezelf, maar niet echt een positiviteit-filter.

Zorgt dit voor fomo? Of onzekerheid?

Ik maak me soms zorgen dat ik fomo of onzekerheid creëer, of een vertekend beeld laat zien, want ‘die influencers van tegenwoordig hè?!’.  Maar tegelijkertijd doe ik maar wat en ben ik sowieso altijd all over the place. Of ik wil oprecht iets delen en me niet druk maken over hoe het overkomt.

Ik kan echt bezorgd worden van de slechte verhalen over het effect van influencers en social media, vooral om dat ik juist een strenge volg-policy toejuich en daardoor de positieve effecten ervaar. Ik volg mensen die op hun eigen manier impact willen maken. De een rondom een gezonde levensstijl, de andere over feminisme en weer een ander over ondernemerschap. Ik volg ze omdat ik energie van ze krijg, van ze kan leren of nieuwe inzichten krijg. Ik volg ze omdat ik er plezier uithaal en omdat ze meer laten zien dan alleen een plaatje.

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.

Snap je waar ik over nadenk wat betreft mijn content?

cof

Ik hoop dat je dit weet

Ik doe mijn best om naast alle positieve ervaringen ook mijn struggles te delen. Dat ik nadenk over die verdeling. Ik hoop ook dat je weet dat ik een hekel heb aan negativiteit en dat ik daar altijd minder aandacht aangeef, want ik verwacht dat van mezelf. Ik geloof in mogelijkheden en dwing mezelf om zo na te denken. Ik hoop ook dat je weet dat ik dit de leukste baan vind, die er bestaat en dat ik elke dag onwijs dankbaar ben voor alle berichtjes, (nieuwe) mensen in mijn leven en energie die ik erdoor krijg.

Nu je dit weet, moet je dit ook weten: ik sta áltijd open voor een gesprek. Dus laat het met vooral weten als je het ergens niet mee eens bent, dat zet me op scherp en misschien kun jij me iets leren of een ander inzicht geven. Of misschien kan ik nog meer uitleg geven.