HMark gaf me ooit twee jaar op een rij een dagje naar de sauna en ik durfde niet te zeggen dat ik er eigenlijk een hekel aan had. Plakkerige mensen die veel te dicht op je zitten bij zo’n opgieting, of wijdbeens tegenover je gaan zitten. En sowieso, sauna’s zijn bloedheet. Voor mij voelt dat absoluut niet als ontspannen.

Maar rust is wel enorm belangrijk, vind ik. Rust zonder telefoon, zonder computer. Zonder Netflix. Vlak nadat Mark en ik hadden besloten om iedere maand een massage te nemen, ontvingen we een berichtje van LUXPA. Of we wilden langskomen en openstonden om samen te werken met een privé wellness in de buurt van Eindhoven. De mail bevatte foto’s en linkjes naar nog meer informatie en binnen tien seconden was ik verkocht. Dit was dé oplossing voor ons doel om vaker te ontspannen.

Niets is gelogen

Woensdag 30 januari planden we onze eerste sessie en meteen bij binnenkomst straalt het alles uit wat je nodig hebt om te ontspannen. Luxe, alles is er tot in de details en een warm ontvangst van Bryher die iedere dag druk bezig is met het managen van LUXPA. Het ziet er mooi uit en alles klopt.

De kamer

Of beter gezegd: de privé omgeving heeft letterlijk alles wat je nodig hebt. Er is een tweepersoonssauna, met plek om te liggen en je eigen opgietmiddel. Een infraroodcabine met ligbanken. Een ‘spabad’ wat lijkt op een bubbelbad, maar door de verschillende massageopties net een tikkeltje beter is. Er is eten, wij hadden verse aardbeien, chocolaatjes en nootjes en Mark had frisdrank. Nogmaals: aan alles is gedacht.

Vlakbij Eindhoven

En van een paar niet-eindhovenaren ontving ik meteen de vraag: kan het ook met overnachting? En ja, ook dat is voortaan geregeld, want Luxpa heeft een samenwerking met Hostellerie Vangaelen. Krijg je een gratis upgrade naar comfortkamer, een fles prosecco en een 3-gangen chef menu met aperitief, oftewel een groot feest.

Heb je wel genoeg tijd?

Een andere vraag die ik kreeg was of twee en half uur wel genoeg was? Ik vond het perfect! Niet het gevoel hebben dat je de héle dag stil moet zitten, tijd genoeg om alles uit te proberen en ook nog eens uitgebreid te douchen met zeezout. Om vervolgens nog een hele dag over te hebben. Wij moesten daarna nog door naar een gala in Amsterdam, dus het was perfect. Maar het lijkt me ook top als je alleen de ochtend vrij wil nemen van je werk om daarna helemaal fris het werk weer op te pakken. Of juist ’s middags.

De sauna was nog steeds warm, begrijp me niet verkeerd, maar zo’n privé wellness is een compleet andere ervaring en ik ben fan.

Dit artikel bevat gesponsorde content. LUXPA, Mark en ik gaan het komende half jaar samenwerken dus je gaat meer van ze zien op mijn Instagram en blog. LUXPA is een nieuw bedrijf in mijn omgeving en past in mijn ogen perfect bij #yougogirldingen. Vragen over deze samenwerking of LUXPA? Roep me via DM of stuur me een mailtje op inger@yougogirldingen.nl  Kijk hier op de website van LUXPA.https://www.luxpa.nl/