Na Mark was het mijn beurt om een medewerker van Deloitte te spreken over de ondernemende manier van werken, persoonlijke ontwikkeling en uitdagend werk binnen een functie. Ik sprak powervrouw Aurora en was verbaasd over de mogelijkheden.

Aurora Fryars werkt al vijf jaar voor Deloitte en is inmiddels werkzaam als Senior Consultant M&A Transaction Services. Ooit begonnen via een stage en niet meer weggegaan. Wat haar rol binnen Deloitte precies inhoudt en wat persoonlijke ontwikkeling voor haar betekent lees je hieronder.

Aurora, laten we beginnen met een simpele vraag. Wat wilde je vroeger worden?

“Ik houd enorm van dieren, maar toen ik erachter kwam dat ik niet tegen bloed kan, en dat was vrij jong, wist ik al dat dierenarts het niet ging worden. Dus ik heb het bij onze kat Bobbie gehouden en ben mij gaan focussen op andere dingen.” 

Deloitte

Wanneer kwam Deloitte op je pad? Veranderde dat iets in je plan of was het onderdeel van je plan?  

Aurora: “Toen ik begon had ik niet per se een ideale werkgever in mijn hoofd. Ik wist vanuit mijn master wel dat ik Mergers &Acquisitions interessant vond, maar dat gold ook voor andere vakgebieden. Gaandeweg wist ik door inhousedagen en cases zeker dat ik me op M&A wilde richten en toen kwam via een workshop bij Deloitte terecht. Daar moesten we aan de slag met een ingewikkelde case en konden we meteen de informele werksfeer ervaren. Dat sprak me meteen heel erg aan.”

Welke stappen heb je genomen tot deze functie?

Aurora: “Op een ‘uitstapje’ naar een andere afdeling na, ben ik altijd actief geweest in mijn huidige afdeling. We werken steeds op projectbasis en dat zorgt voor enorm afwisselende dagen. De ene dag werk ik aan een deal voor een groot corporate bedrijf en het andere moment zit ik met de directeur van een kleinere partij aan tafel. Op die manier leer je heel snel en heb je altijd te maken met andere processen.”  

Hoe belangrijk was jouw persoonlijke ontwikkeling in dit proces? 

Aurora: “Dat is volgens mij altijd belangrijk, voor alles. Dat geldt hier ook. Hoe meer je groeit in je functie, hoe meer verantwoordelijkheden je krijgt. Je moet op jezelf kunnen rekenen, want de rest van je team doet dat ook.”

Het klinkt bijna alsof het vanzelf gaat. Is dat ook zo?

Aurora: “Proactiviteit is heel belangrijk. Je hebt projecten en trainingen, maar je moet zelf aangeven wat je wilt leren en waar je ontwikkelingspunten/voorkeur liggen. Ik wilde bijvoorbeeld graag iets met recruitment doen en dat heb ik bespreekbaar gemaakt. Daardoor organiseerde ik vorig jaar een business course voor studenten en vertoefden we vier dagen in Madrid. We creëerden een case die gebaseerd is op een echt bedrijf en lieten partners de klant spelen. Uiteindelijk hebben we naar aanleiding van de business course ook meer dan de helft van de studenten aangenomen. Supertof om onderdeel van te zijn!

“Je hebt bij mijn werk wel gewoon traditionele functieomschrijvingen, en een redelijk tradioneel pad wat je aflegt qua groei, maar er zijn veel mogelijkheden die je naast je baan kunt pakken om jezelf te ontwikkelen.”

Deloitte

Deloitte hecht veel waarde aan een ondernemende manier van werken, iets wat mij, als ondernemer, verrast. Ik ben benieuwd hoe dat eruitziet in jouw rol.

Aurora: “Wij werken altijd op projectbasis. Voor opdrachten waarvoor we benaderd worden of waarvoor we zelf moeten pitchen. Dus dat is vergelijkbaar. Daarnaast werk je per project steeds in een ander team en ben je grotendeels verantwoordelijk voor je eigen onderdeel. Er is sprake van veel verantwoordelijkheid, maar er is ook net zoveel ruimte om aan de bel te trekken als je hulp nodig hebt. Datzelfde geldt voor je collega’s, zij moeten ook bij jou terecht kunnen.

“De onvoorspelbaarheid van mijn vakgebied is ook een overeenkomst, denk ik. Toevallig kreeg ik afgelopen zondagmiddag een meetingverzoek voor die maandag. Die meeting duurde vervolgens de hele dag en dan kom je ‘s avonds laat thuis. Dat weet je als je dit werk gaat doen.”

Deloitte

Een van de redenen waarom ik ben gaan ondernemen is omdat ik het allemaal niet snel genoeg vond gaan. Als ondernemer bepaal ik zelf hoe snel ik vooruitga, wat ik leer en waar ik me op focus. Hoe zit dat bij jou? Heb jij invloed op je eigen leercurve?

Wordt er vanuit Deloitte focus gelegd op groei en uitdaging?

Aurora: “Beide. Als je hier proactief mee omgaat, kun je dat inderdaad zelf beïnvloeden. Andere groei- en ontwikkelmogelijkheden, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak, worden ook gefaciliteerd vanuit Deloitte. Zo werd er laatst een workshop georganiseerd voor vrouwen, met het thema gelijkheid. Inclusief acteur en cases. Deloitte geeft je als werkgever zo kansen om jezelf ook op andere vlakken te ontwikkelen en je kunt ook meedoen als je collega’s iets organiseren.”

Voordat ik Aurora sprak, had ik natuurlijk Mark’s interview met Willem Mobach al gezien over het startup traject binnen Deloitte. Deze vind je in de highlights van Mark’s profiel. Via Aurora kreeg ik echter weer een hele andere kant van hun uitdagende en ondernemende manier van werken te horen. Mijn vooroordeel over dat je als werknemer geen grip hebt op de snelheid van je eigen carrière, lijkt hiermee dan ook helemaal afgedaan. Tof om te zien dat je op deze manier juist door je werkgever gestimuleerd wordt om je ontwikkeling op nr. 1 te zetten.

Net als ik benieuwd naar Deloitte? Volg ze op Instagram of bekijk hun website hier. Vragen over mijn gesprek met Aurora? Let me know via Instagram!

 Dit bericht bevat gesponsorde content.