Ik train sinds ik 19 jaar oud ben en als ik terug in de tijd kon, had ik een aantal dingen eerder willen weten. Met dat in mijn gedachtes deel ik deze blog wat er in mijn sporttas zit. In samenwerking met Koopjesdrogisterij, want de helft komt daar vandaan.

Krachttraining, fitness en bootcamp

Ik denk dat het per persoon verschilt wat er in je sporttas thuishoort, dus ik deel de inhoud van mijn tas. Als fitgirl die voornamelijk in de gym sport, vaak bootcamps doet en vaak heel hard traint (en dus zweet).

Kleding

Ik ga graag voorbereid en ready to go naar de gym. Bespaart tijd, voorkomt een motivatie dip halverwege en zorgt voor voorpret. Mijn tip is altijd te investeren in leuke sportkleding waarin je je fijn voelt. Maar naast de outfit die ik aan heb, vaak een sportlegging en een longsleeve of een een oversized mannen t-shirt, heb ik ook altijd een extra shirt in mijn tas zitten. Voor het geval ik na de workout naar de supermarkt moet of bang ben om mensen tegen te komen. You never know.

Warme benen

Ik heb standaard een mini band in mijn tas zitten. Dat is een elastiek in de vorm van een cirkel die ik gebruik om mijn benen op te warmen. Voornamelijk om mijn bilspieren te activeren voor legday. Ik heb het over deze mini bands.

Water en cafeïne

Ik drink heel veel water, maar als je traint mag je er best een litertje extra bij rekenen. Wat mij betreft is een klein waterflesje stom om twee redenen. 1. Hij is altijd te klein en 2. single use plastic is onnodig.  Investeer in een goede bidon die niet lekt, fijn drinkt en altijd met je mee wil.

Cafeïne is mijn persoonlijke pepmiddel. Ik ga er héél lekker op. Zo lekker dat ik zelfs gestopt ben met koffie drinken als ik die dag niet fysiek aan de slag ga, want dan gaat er iets mis in mijn brein en slaap ik slecht. Maar een fijne pre workout zorgt voor heerlijke workouts. Dus als ik die dag niet zoveel energie heb of geen hele brede glimlach, dan wil ik nog wel eens een pre workoutje pakken.

Soms deze, maar vaker koffie hoor. Ik probeerde laatst ook de pre workout shot van Isostar (klik hier: werkt als een tiet!)

Supplementen, spierpijn en stinken.

Je gaat naar de gym om hard te werken, maar als je gemiddeld vijf keer gaat, dan zijn spierpijn en zweet niet je beste vrienden. Ik schreef er al een eerder een uitgebreide blog over en deze middeltjes zitten standaard in mijn tas.

  1. Magnesium deo. Rolt lekker weg, prikt niet, verzorgt je oksels en zorgt voor je magnesium opname. Klik!
  2. Natuurlijke deo van We love the Planet. Ruikt net wat lekkerder dan die magnesium deo en je oksels worden er zacht van. Echt! Tip: gebruik een kwast. Je vindt ‘m hier. 
  3. Na een goede legday staan mijn hamstrings dus altijd on fire. En dan is niks zo fijn als iets ijskouds of juist verwarmend. Ik verkies die van Biofreeze boven de spiergel, want bij deze worden mijn handen niet vies. Scheelt tijd!

Muziek, podcasts of stilte

Ik ben sinds kort overgestapt naar een noise cancelling koptelefoon en ik ben he-le-maal om. Voorheen waren draadloze oortjes al mijn helden, want geen knopen meer en geen gedoe. Maar in ear is toch iets minder comfortabel als je workout langer duurt. En een noise cancelling koptelefoon geeft je de keuze: geluid of juist stilte. Heerlijk als je last hebt van een ‘laat me met rust’ houding. Of ben ik de enige die dat heeft? Anyway: mijn koptelefoon is héél belangrijk!

En dan heb ik op mijn broodnodige handdoekje en mijn tripod voor foto’s en video’s na, mijn hele sporttas geleegd.

Ik ben heel benieuwd: wat zit er in jouw sporttas?