Ik heb sinds eind vorig jaar het lezen helemaal opnieuw ontdekt. Elke ochtend start ik de dag met lezen en tijdens mijn trip naar Bali en Lombok heb ik in vier weken tijd vijf boeken verslonden.  Ja, ik vind dat iets om trots op te zijn.

Ik ben een oldskool boekenlezer, dus ik heb geen e-reader. Dat komt door mijn manier van lezen. Ik lees namelijk met een lila marker en mijn blauwe boekje. Het gaat zo: ik markeer alles wat iets in me losmaakt of herkenbaar klinkt en vervolgens schrijf ik de inzichten op in mijn blauwe boekje. Als ik het boek uit heb, ga ik al die inzichten en paarse strepen even opnieuw lezen. Alvast een tip, want zo blijft de info beter hangen.

Oke genoeg over mij, hier dus, een lijst vol met boeken. Die je vast ook kunt downloaden op je e-reader.

  1. You are a badass

Dit boek is voor iedereen die zin heeft om lekker in hun vel te zitten. Het staat namelijk vol met manieren om vol zelfvertrouwen te zijn/worden en om het beste uit jezelf te halen. Over angsten overwinnen en nog veel meer. Dingen als: “Be your best, do your best, demand the best, expect the best, receive the best, and put your best out into the world so everyone can receive your best, too.” Oftewel helemaal mijn ding. En als #yougogirldingen ook jouw dingen zijn, is dit boek het ook.

Boeken

  1. Your dream life starts here

Dit is mijn favoriete boek van 2019. Ik meen het. Het is fantastisch. Het is eigenlijk een praktische gids om van je grootste dromen, haalbare doelen te maken. En om de skill “dromen” vaker in te zetten. Hele toffe oefeningen, ideaal voor als je wilt weten wat je leuk vindt of als je wilt leren dat je dromen inderdaad haalbaar zijn. Heerlijk als je weg wilt dromen op vakantie.

Mijn zomerthema is geld, omdat ik beter wil worden met geld, meer geld wil verdienen en geld best wel belangrijk vindt.  En ik denk ook dat het voor iedereen leuk is. Vandaar dat de volgende twee boeken over geld gaan…

  1. Rich Dad Poor dad

Een boek over ‘making money work for you’. Super interessant en eigenlijk een hele game changer wat betreft mijn visie op financiën. Iedereen die me dit boek aanraadde, zegt dat ze nu anders naar hun inkomen kijken. Dat betekent trouwens niet dat het een soort van stoffig leerboek is. Al de tips zijn verwerkt in het levensverhaal van Robert Kiyosaki.

Boeken

  1. You are a badass at making money

Yes, weer Jen Sincero en yes ook een favoriet. Dit boek is mijn eerste money boek en leert je alles over je money mindset. Je komt er achter hoe je eigenlijk denkt over geld en wat dat voor gevolgen heeft. Voor mij was dit echt mindblowing. Ik heb het boek inmiddels drie keer gelezen en ik blijf ervan leren. Meenemen dus.

Weer terug naar zelfvertrouwen en mindset met een boek die ik vorig jaar heb gelezen en die door veel vrouwelijke ondernemers wordt aangeraden.

  1. Playing Big

Ik moest even wennen aan het ‘wij vrouwen’ gedeelte van dit boek, maar het boek heeft hele interessante inzichten over je ‘inner mentor en je inner critic’. En hoe je naar de juiste van de twee luistert, waardoor je grotere dingen kunt bereiken. Speciaal voor iedereen die vol zelfvertrouwen terug wil komen van vakantie.

Ik heb nog veel meer boekentips, dus laat het me vooral even weten als je dit vaker wilt lezen. En als je zin hebt, lees ook mijn andere nieuwe blogs. Fijne vakantie!