“Ik ben niet zo’n vrouw die twee dingen tegelijk kan. Behalve twee bedrijven runnen.” – Alex Malone

En niets is minder waar als je het mij vraagt. Alex runt twee bedrijven vanuit een persoonlijke missie, met heel veel energie en ze laat een spoor van inspiratie achter. Alex Malone, oprichter van Meetings in the Sun en Mister Magpie.

Je runt twee bedrijven, hoe ziet dat eruit?

“Een bedrijf is ontstaan vanuit mijn skills, een bureau in branding, strategie en online content. Mister Magpie. En mijn andere bedrijf is ontstaan vanuit passie. Meetings in the Sun is een movement om plaats-onafhankelijk werken voor meer mensen mogelijk te maken.”

“Het klinkt niet inspirerend als ik zeg dat Mister Magpie voornamelijk is ontstaan vanuit mijn skills. Alsof dat dan minder waarde heeft. Maar veel mensen beginnen niet met ondernemen, omdat ze het gevoel hebben dat ze er nog niet klaar voor zijn of meer gevoel nodig hebben. Ik heb dat ook veel gehad, tot ik gewoon begon en nu vind ik het geweldig.”

“In de toekomst zie ik nog wel meer van mijn uren in mijn passie project gaan zitten, denk dat mijn skills daar namelijk ook goed van pas komen. Maar vooralsnog is het slim en superleuk om twee bedrijven te runnen. En misschien worden het er nog wel meer..”

Voorheen zagen en heette je bedrijven anders en waren ze ook anders. In een bepaalde periode is dat veranderd. Hoe is dat gebeurd?

“Dat is terug te leiden naar mijn burn-out klachten. Alles kostte veel moeite in die periode en er kwamen niet de gewenste resultaten uit. Ik was een beetje teleurgesteld in mezelf, maar daar moest ik uitkomen. Wel met nieuwe informatie over wat ik niet meer wilde doen en wat ik juist wel wilde. Ik dacht, FACK dit ga ik niet nog een keer laten gebeuren.”

Welke nieuw informatie?

“Ik besefte me waar mijn fouten zaten. Na die burn-out klachten ging ik heel bewust kijken naar wat er goed ging en wat de fouten waren. In die periode koos ik ervoor om mijn oude reisplatform om te zetten naar Meetings in the Sun. Vanaf het moment dat ik die beslissing had genomen, leek het veel meer vanzelf te gaan. Aan alle kanten werd dat bevestigd.”

Dat gevoel bracht je ook over bij de lancering. Het was zo jou. Zo mooi. En toen kwam ook,  Mister Magpie. Hoe ging dat?

“Ik leerde allemaal mensen kennen die perfect bij Meetings in the Sun passen. Mijn compagnon, nieuwe schrijvers en een community manager. Het hele team is toen ontstaan vanuit een visie en onze neuzen staan allemaal dezelfde kant op. Dat gaf zo’n goed gevoel. Ik merkte dat ik het samenwerken zo fijn vond en dat ik jarenlang alle fouten zelf moest oplossen en alle successen alleen heb gevierd. En dat ik daar, ook in mijn bureau, iets aan wilde doen. Mijn aandacht verslapt bij veel organisatorische overige taken, maar als ik het niet doe terwijl ik de enige ben, kan ik niet blijven bestaan. Ik kwam mijn huidige compagnon Leo tegen als klant bij een strategische sessie en toen begon onze samenwerking.”

Op dat moment, kwam je erachter dat je niet meer alleen de kar wilde trekken. Je had toen een keuze, of een team op bouwen wat ‘onder’ jou werkt of op partnerniveau samen te werken. Je koos voor partnership, waarom?

“Het ging zo, omdat ik niet als een of andere manager boven een team wilde staan. Daar was ik op dat moment, en misschien nog steeds, niet geschikt voor. Ik wilde naast iemand staan om onze skills samen te voegen en daar het bureau om heen bouwen. Met Leo aan mijn zijde, kunnen we een brand strategie bedenken en het ook daadwerkelijk visueel uitwerken en in content vertalen.”

Cool. Hoe zorg je dan ook voor balans tussen de twee bedrijven?

“Ik plan in principe twee dagen per bedrijf in per week. Dan hou ik een dag vrij voor mijn persoonlijke ontwikkeling en afspraken. Dat is mijn dag. In de praktijk gaat het nooit zo dat ik een dag volledig aan één bedrijf werk. Het gaat een beetje tussen elkaar door, maar omdat ik de dagen wel inplan besteed ik ongeveer evenveel tijd aan beide bedrijven. Het scheelt ook dat ik twee compagnons heb, die zorgen er wel voor dat ik niet te veel met de ene bezig ben, want dan kan de ander niet verder. Uiteindelijk wil ik daar overigens wel van af stappen. Mijn doel is om dit jaar uitvoerend niet meer nodig te zijn in beide bedrijven zodat ik me kan focussen op de business development, new business, nieuwe verdienmodellen etc van beide bedrijven. Zo kunnen we blijven groeien.”

Ik merk een scheve verhouding bij mijn twee bedrijven. Social Media Coach krijgt meer aandacht dan #yougogirldingen. Dus ik vind het extra knap om dit te horen.

“Ja, dat is echt te danken aan mijn compagnons. Zij hebben allebei natuurlijk de focus op slechts één bedrijf. Op het begin was het natuurlijk voor mij heel heftig dat ik in twee bedrijven tegelijkertijd iemand mee moest nemen in hetgeen wat ik in eerste instantie alleen heb opgezet. Dat was ik ook naar hun toe verplicht en vind ik heel fijn hoe dat is geëvalueerd naar twee bedrijven waarin zij net zo goed partner zijn als ik. Het zou the easy way out zijn om mijn aandacht meer te besteden aan Mister Magpie, de cash cow, maar het helpt dat beide teams zo achter onze gedeelde visie en missie staan. Houdt me scherp.”

Met welke grote dingen ben je nu bezig?

“Bij Meetings in the Sun hebben we een adviseur aangenomen. Een persoon die ons helpt bij investeringen en ons leert om het platform als een startup te zien. We zijn bezig met vragen als “In hoeverre ben je bereid om een aantal % af te staan?”. “Voor hoeveel zou je Meetings in the Sun verkopen?”. Die adviseur gaat ook meedelen in de taart, dus dit is een heel ander spel. We komen nu echt in de start-up cultuur terecht.”

Dit is zo cool, Alex. Keiharde #yougogirldingen als je het mij vraagt. Afsluitend, Is er iets wat je nu het leukste vindt aan je werk?

“Ik vind het superleuk om strategische sessies te doen binnen Mister Magpie. Vooral het vinden van de juiste informatie en het geven van de juiste speldprikjes om uiteindelijk tot een goed strategisch advies te komen. Het presenteren van de strategie is daarna favoriet. De uitwerking doet ons team. Bij Meetings in the Sun vind ik bijna alles leuk, omdat die missie zo dicht bij mijn hart ligt. De workations van afgelopen jaar waren een bevestiging dat wat we doen impact maakt. De reacties van de deelnemers waren zo overweldigend positief. De eerste 6 inschrijvingen voor volgend jaar zijn zelfs al weer binnen! Verder delen we op het gratis platform verschillende manieren waarop we zelf vrijheid hebben gecreëerd met anderen. Er gebeurd heel veel momenteel. En het is de hele tijd oncomfortabel dus ik weet dat we aan het groeien zijn. Nu is de grootste uitdaging om het platform als start-up te zien met alle financiële uitdagingen en vragen die daar bij komen. Voor einde jaar heb ik een antwoord daar op en gaan we professionaliseren in 2020 om nog meer impact te kunnen maken binnen het thema vrijheid en remote werken. ”

Alex vroeg mij om te schrijven over mijn werk en inspiratie trip naar Bali en Lombok. Lees het artikel hier. Volg Alex op Instagram om op de hoogte te blijven van haar ontwikkeling. Ze gaat keihard, dus er valt veel te leren.