Ik heb op een paar puberjaren na, altijd gelezen en dat is de laatste tijd alleen maar toegenomen. Ik vul mijn wish list continu aan met nieuwe boeken en print screen iedere boekentip op Instagram die me relevant lijkt. Ik leer het liefst via lezen. Dat betekent ook dat fictie niet aan mij besteed is. Ik lees enkel uit de ‘self help’ categorie en de laatste tijd voornamelijk over money mindset.

Je Money mindset verbeteren

De laatste twee jaar lees ik vooral over geld. Geld beheren, beter worden met geld en je money mindset verbeteren. Je money mindset gaat voornamelijk over alle beperkende gedachtes die je hebt, die in de loop der tijd overtuigingen zijn geworden. Waarvan jij dus gelooft dat het waar is, bewust of onbewust en daar handel je naar, wederom onbewust of bewust. Klinkt nu lastiger dan het is, maar het betekent vooral dat je er grip op moet krijgen. Dat je dat gedeelte van je mindset kunt verbeteren.

In mijn geval is dat niet anders. Als ondernemer, maar vooral als ambitieus persoon kan ik mijn kop niet in het zand steken wat betreft geld. Het is een belangrijk onderdeel van groei.

  1. You are a badass at making money – Jen Sincero.

Begin met dit boek en je bent meteen HOOKED. Ze maakt op de eerste bladzijde duidelijk, waarom niet over geld praten een van de grootste oorzaken is dat veel mensen blut zijn. Verder in het boek leer je door haar fouten, wat je vooral niet moet doen. Dit boek is oprecht fantastisch en een must read voor iedereen. Bestel dit fantastische boek hier.

  1. Rich dad Poor dad – Robert Kiyosaki

Volgens mij is geen enkel ander boek mij vaker aangeraden dan deze. Na you are a badass at making money, was dit het boek wat ik las. Ik was meteen ‘hooked’. Het boek is onwijs mooi geschreven en goed toegelicht. Hij deelt zijn eigen verhaal en maakt continu een koppeling naar levenslessen en de praktijk. Inmiddels heb ik dit boek al twee keer gelezen en pak ik hem er nog steeds bij. Klik hier als dit boek direct wilt bestellen.

Money Mindset

  1. Money a love Story – Kate Northrup

De opdrachten in dit boek zijn de grootste game changer. Ze zijn stuk voor stuk super effectief en onwijs confronterend. Als het aankomt op het veranderen van je money mindset is dat essentieel. Bestel het boek hier. 

  1. Think and grow rich – Napoleon Hill

Ik lees nu de versie van Wendy Wallace. ‘The empowered woman’s guide to success’. Dit boek voelt als de basis van alle andere money mindset boeken. De grondlegger. Bestel dit boek hier.

  1. FU Money – Dan Lok

Heel eerlijk? Aan dit boek moest ik even wennen. Het is redelijk grof geschreven en soms ook voelt het wat eenzijdig. Maar de schrijver maakt hele sterke punten en zorgde er bij mij voor dat je in actie komt. En na een tijdje merkte ik dat een aantal quotes echt wat hadden veranderd. Je vindt het boek hier.

Deze boeken zijn, samen met veel anderen stuk voor stuk te vinden in mijn webshop. Daarachter zit een affiliate link en als je daar op klikt en iets aankoopt, dan krijg ik een heel klein % van de winst die gemaakt wordt.